УВАГА, КОНКУРС СУБПРОЕКТІВ ПО СТВОРЕННЮ ЖИТЛА ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ!

УВАГА, КОНКУРС СУБПРОЕКТІВ ПО СТВОРЕННЮ ЖИТЛА ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ!

Український фонд соціальних інвестицій, що діє на підставі постанови Кабінету Міністрів України №740 від 28.04.2000 оголошує конкурс субпроектів зі створення житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Конкурс проводиться в рамках проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури, УФСІ VI», який фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччини через Німецький банк розвитку KfW.

Основною метою Проекту є підтримка інфраструктурних заходів в українських громадах з високою часткою ВПО шляхом створення для них житла та ремонту об’єктів соціальної сфери, таких як школи та дитячі садки. 

У рамках конкурсу будуть відібрані об’єкти, на яких можна створити умови для проживання ВПО (житлові будинки, гуртожитки та інші об’єкти для проживання). Громада, у якій буде відібрано житловий об’єкт для проживання ВПО, матиме право обрати ще один об’єкт соціальної інфраструктури (дитячий садок або школу) для відновлення/ремонту за рахунок коштів гранту Уряду Німеччини з метою створення додаткових місць та покращення умов надання послуг.

Основні умови участі у конкурсі

При визначенні та реалізації субпроектів УФСІ буде враховувати наступні ключові засади:

  1. Субпроекти можуть впроваджуватись у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях та у підконтрольних Україні районах Донецької та Луганської областей.
  2. Субпроекти можуть впроваджуватись лише у містах та селищах де проживає значна кількість ВПО та є реальні можливості для працевлаштування ВПО (крім обласних центрів).
  3. Субпроекти з відновлення закладів соціальної інфраструктури (дитячі садки, школи) будуть фінансуватися тільки у тих громадах, в яких реалізовуватиметься субпроект із створення житла для ВПО.
  4. Максимальний бюджет кожного субпроекту не має перевищувати еквіваленту 500 000 Євро. Витрати безпосередньо на будівництво не повинні перевищувати 450 000 Євро.
  5. Місцева громада та місцева влада має бути залучена до підготовки субпроектів через ініціативну групу - Партнера з впровадження субпроекту (ПВСП) і бути готовою, за підтримки УФСІ, брати активну участь у підготовці (зокрема надати проектно-кошторисну документацію), впровадженні та забезпеченні подальшої життєздатності субпроекту, включаючи комплектацію об’єктів необхідним обладнанням та меблями. ВПО також мають право брати участь у роботі ПВСП.
  6. Власники об'єктів мають вирішувати питання щодо отримання дозвільних документів на початок будівництва та введення будівлі в експлуатацію після його завершення, проходження додаткових будівельних експертиз, за необхідності.
  7. Кожен орган місцевої влади повинен розробити та затвердити порядки поселення та проживання ВПО у відновлених будівлях, якими не встановлюється максимальний термін проживання, після завершення якого, мешканець може бути примусово виселений.
  8. Всі об’єкти будівництва повинні бути у державній або комунальній власності.
  9. Запропоновані об’єкти мають у подальшому використовуватись за призначенням щонайменше 15 років.
  10. Технічний стан об’єктів має бути таким, що дозволяє виконати будівельні роботи у короткі терміни.  Перевага буде надаватись об’єктам, що експлуатуються.
  11. Обов’язковою вимогою для об’єктів впровадження є необхідність виконання комплексу заходів з енергоефективності, які забезпечать суттєве зменшення експлуатаційних витрат.
  12. Наявність проектно-кошторисної документації щодо об’єкту, який пропонується відновити у рамках впровадження СП, або договору на її розроблення/коригування, надаватиме переваги при відборі СП. Громади через відповідні органи місцевої влади/місцевого самоврядування повинні надати необхідні дозволи на будівництво не пізніше ніж через 2 місяці після підписання контракту на виконання будівельних робіт.
  13. Впровадження субпроекту не повинне призвести до виникнення серйозних конфліктів.
  14. Впровадження субпроекту не повинне мати негативного соціального та екологічного впливу.
  15. Всі юридичні проблеми, пов’язані з впровадженням  субпроекту, мають бути вирішені.
  16. Перевага надаватиметься об’єктам, які:
  • потребують для відновлення менших питомих інвестицій на м2 площі будівлі;
  • можуть розмістити більшу кількість ВПО;
  • дозволяють включити ефективні заходи з енергозбереження в загальний обсяг будівельних робіт (у тому числі теплоізоляцію).
  1. Перевага буде надаватись громадам, які вже інвестували або планують інвестувати у впровадження субпроекту власні кошти, включаючи виконання будівельних робіт щодо зовнішніх інженерних мереж, благоустрою тощо.

Для участі у конкурсі субпроектів зацікавлені представники місцевої громади (ініціативна група) мають організувати та провести форум громад, метою якого є: обговорення та погодження з представниками громад наміру взяти участь у проекті УФСІ з ремонту житла для ВПО; вибір другого об’єкту для ремонту (школа або дитячий садок); обрання членів Партнера з впровадження субпроектів окремо для житлового об’єкту і школи/дитячого садка; документально оформити рішення форуму громади.

Партнер з впровадження субпроекту (ПВСП) – 3-5 представників територіальної громади, людей, уповноважених форумом громад, представляти інтереси громади, займатись підготовкою та впровадженням субпроекту (включаючи проведення тендерів на будівельні роботи та підписання договорів). Голова ПВСП обирається з числа перелічених осіб.

Для участі у конкурсі субпроектів ПВСП має заповнити форму субпроектної пропозиції, погодити її з місцевою владою разом з необхідними документами та надати їх УФСІ у терміни встановлені цим оголошенням.

Перелік документів для участі у конкурсі субпроектів:

  • субпроектна пропозиція встановленої форми;
  • витяг з протоколу Форуму громади, завірений підписом та печаткою власника об’єкту (за наявності), про обрання Партнера з впровадження субпроекту, з рішенням брати участь у конкурсі субпроектів;
  • реєстраційний список учасників Форуму громади;
  • лист-доручення для голови ПВСП, з підписом та печаткою власника об’єкту, в якому засвідчуються повноваження щодо виконання функцій замовника будівництва (у довільній формі);
  • довідка про власника та балансоутримувача об'єкту;
  • гарантійний лист від власника об'єкту про взяття на облік вартості ремонтно-будівельних робіт та обладнання, які будуть виконані/поставлені в результаті впровадження субпроекту та про збереження об'єкту у комунальній/державній власності (заборона відчуження) не менш як на 15 років;
  • гарантійний лист власника об’єкту щодо готовності оплатити розробку ПКД, проходження експертизи та влаштування зовнішніх інженерних мереж та щодо підключення об’єкта до усіх необхідних інженерних мереж, у тому числі, тимчасового підключення до відповідних інженерних мереж для забезпечення виконання будівельних робіт;
  • гарантійний лист власника об’єкту щодо готовності надати об’єкту статусу житлового та щодо забезпечення проживання ВПО у відновленому приміщенні без встановлення максимального терміну проживання, після завершення якого, мешканець може бути примусово виселений;
  • технічний паспорт БТІ;
  • довідка про право власності на земельну ділянку та будівлю;
  • довідка про кількість зареєстрованих в громаді ВПО;
  • довідка центру зайнятості про кількість безробітних на одну вакансію в громаді;
  • проектно-кошторисна документація та/або договір з проектною організацією на її виготовлення/коригування / або Звіт з технічного обстеження та технічні умови для підключення до інженерних мереж;
  • заповнений Опитувальний лист щодо можливого впливу субпроекту на навколишнє середовище.

Кінцевий термін подання документів від Партнерів з впровадження субпроектів на конкурс – 11 березня 2019 року.

Документи необхідно подавати за адресою:

Східне регіональне представництво Українського фонду соціальних інвестицій

м. Харків, вул. Сумська, 54

Контакти для отримання консультацій: моб.тел. (066) 592 6462, електронна пошта: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Затвердження субпроектів для участі у конкурсі відбуватиметься після їх перевірки на відповідність зазначеним вище умовам. Відбір субпроектів до впровадження здійснюється відповідно до Регламенту (Посібника) діяльності УФСІ. Після затвердження відбору субпроектів до впровадження ПВСП (громада) отримає повідомлення про відбір/відхилення субпроекту.

IT MIGHT BE INTERESTING FOR YOU

15 IPD families have been provided with housing in the town of Kamianske, Dnipropetrovsk region
Wednesday 02 October 2019

A ceremony of solemn opening of the residential facility was held in Kamianske (Dnipropetrovsk region) on the 1st of October. 15 IDP families got keys from their new apartments. At least the same or even larger number of families will be settled there soon.

In detail
Territorial communities of Оdesa and Тernopil regions strengthen self-government bodies’ capacities on social services organization and management
Thursday 19 September 2019

In August - September 2019, representatives of 30 amalgamated territorial communities (ATC) of Odessa and Ternopil regions participated in trainings on social protection units’ staff capacity building and preparation of three-year plans for social services development.

In detail
KfW Manager for Eastern Europe paid a visited to USIF
Tuesday 17 September 2019

KfW Country Manager Eastern Europe Claudia Meseck, accompanied by the director of KfW Bureau in Kyiv Kurt Strasser, on 17.09.2019 paid a visit to USIF Head Office and had a meeting with its management.

In detail
Сompliance of USIF quality management system with international standard ISO 9001: 2015 requirements has been confirmed again
Tuesday 17 September 2019

The certification body -  DQS GmbH has taken a positive decision on the confirmation of the certificate of compliance of the quality management system of Ukrainian Social Investment Fund with the requirements of the international standard ISO 9001: 2015. This decision is registered at the DQS database under number 496642 QM15. USIF quality management system covers the sphere of social projects implementation.

In detail
Territorial communities of Оdesa and Тernopil regions evaluate social services needs with support of national and international experts
Wednesday 21 August 2019

Within the Community-Based Social Service Delivery Project, detailed evaluations of social services needs are being conducted in 30 territorial communities of Odesa and Ternopil regions. For the first time these evaluations are being conducted by the communities with use of the new methodology and with support of national and international experts.

In detail
USIF WILL RENOVATE PRIMARY HEALTHCARE CENTERS IN THE EAST OF UKRAINE
Tuesday 13 August 2019

The last formal document needed for practical implementation of USIF VII Project – Separate Agreement to the relevant Project and Financing Agreement was signed on 12th of August this year.

In detail
The evaluation of social services needs for 30 territorial communities of Odessa and Ternopil regions is launched
Tuesday 13 August 2019

Within the framework of «Community-based Social Service Delivery» Project, the detailed evaluation of social services needs will be provided for 30 amalgamated territorial communities of Odessa and Ternopil regions. To perform these tasks, USIF has signed agreements with the consulting companies, providing services of international and national experts in the sphere of organization and provision of social services.

In detail
Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника!
Friday 09 August 2019

Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника! Щиро зичимо успіхів у професійній діяльності, щастя, здоров’я і добробуту Вам і Вашим родинам! У цей день особливо приємно згадати, що за сприяння УФСІ відремонтовано 1274 об’єкти соціальної інфраструктури по всій Україні. Тож продовжуймо розбудовувати успішну і сучасну Україну разом!

In detail