Програма УФСІ «Гідна праця» охопила 460 осіб. 201 переселенець став її учасником.

Програма УФСІ «Гідна праця» охопила 460 осіб. 201 переселенець став її учасником.

6 липня у Харкові обговорювали результати програми Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ) «Гідна праця». Програма стартувала у листопаді 2017 та тривала по червень 2018. Її учасниками були переселенці, які переїхали до Дніпропетровської, Запорізької, та Харківської областей, місцеві мешканці та випускники шкіл.

«До середини 2019 року в рамках проекту Українського фонду соціальних інвестицій у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях близько 700 переселенців отримають житло у 16 соціальних об’єктах. За грантові кошти Уряду Німеччини створюються гуртожитки та квартири. Але наше завдання полягає не тільки у створенні житла. Ми також намагаємось підтримати розвиток переселенців та громад, які їх приймають. Питання працевлаштування досі є одним із найактуальніших. Проект «Гідна праця» не тільки допоміг його учасникам зрозуміти, який шлях власного розвитку вони можуть обрати, але й отримати необхідні знання та навички для працевлаштування», - сказав Олег Овчінніков, заступник виконавчого директора Українського фонду соціальних інвестицій.

«У нас досить тривала історія співпраці з УФСІ з відбудови і реконструкції соціально важливих об’єктів. Незабаром будуть запущені та введені в експлуатацію житлові будівлі для внутрішньо переміщених осіб. Це нові можливості для населення Харківської області. Окремі слова вдячності Уряду Німеччини за те, що він підтримує такі проекти», - відзначила Надія Кривицька, виконуюча обов’язки Директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації.

Програма УФСІ «Гідна праця» охопила 460 осіб. 201 переселенець став її учасником.

У програмі «Гідна праця» взяли участь 460 осіб, з них 201 переселенець. Учасники пройшли кілька етапів тренінгів, особистих консультацій, бізнес-курсів або курсів з перекваліфікації для того, щоб у майбутньому отримати бажану роботу. Чимало людей вже відкрили власний бізнес і знайшли роботу.

«Я приїхала з Луганської області з маленькою дитиною на руках. У місцевому центрі зайнятості у Дергачах дізналась про програму «Гідна праця» і взяла участь у персональних тренінгах. Там я зрозуміла, що хочу працювати на себе і просувати продажі моєї швейної продукції через соціальні мережі. Тому, за програмою «Гідна праця» я додатково пройшла курси з маркетингу у соціальних медіа. Отримані знання дали мені змогу значно розширити клієнтську базу. Хочу відзначити, що нині існує великий попит на продукцію українських виробників і я маю намір найближчим часом взяти собі помічницю», - розповіла Людмила Михальченко, переселенка з Дергачів.

news 128 2

Восени 2018 року Український фонд соціальних інвестицій розпочне новий проект для переселенців «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VI». Безповоротна фінансова допомога у сумі 9 млн. євро надається Міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) через німецький державний Банк Розвитку KfW. Грантові кошти будуть спрямовані у Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську області та підконтрольні уряду України райони Донецької і Луганської областей. Новий проект, де акцент робиться на створенні соціальних квартир, допоможе близько 1000 внутрішньо переміщеним особам отримати соціальне житло. Проект триватиме 4 роки.

Вам буде цікаво

15 сімей переселенців отримали житло у місті Кам’янське Дніпропетровської області
Середа 02 жовтня 2019

1 жовтня в місті Кам’янське (Дніпропетровська область) відбулося урочисте відкриття житлового об'єкта і вручені ключі від квартир 15 сім’ям переселенців. Принаймні така ж або навіть більша кількість сімей буде заселена до будинку найближчим часом.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей нарощують потенціал органів місцевого самоврядування в організації та управлінні соціальними послугами
Четвер 19 вересня 2019

Впродовж серпня - вересня 2019 року представники 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей взяли участь у тренінгах, присвячених розбудові кадрового потенціалу підрозділів соціального захисту громад та розробці трирічних планів розвитку соціальних послуг.

Детальніше
Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі відвідала УФСІ
Вівторок 17 вересня 2019

Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі  Клаудія Месек у супроводі Директора Київського Бюро KfW Курта Штрассера 17 вересня 2019 року відвідала центральний офіс УФСІ, де мала зустріч з його керівництвом.

Детальніше
УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015
Вівторок 17 вересня 2019

УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Органом сертифікації DQS GmbH прийнято позитивне рішення щодо підтвердження дії сертифікату відповідності системи менеджменту якості Українського фонду соціальних інвестицій вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2015, зареєстрованого в базі DQS під номером 496642 QM15. Система управління якістю УФСІ охоплює діяльність з виконання проектів у соціальній сфері.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей оцінюють потребу в соціальних послугах за допомогою національних та міжнародних експертів
Середа 21 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг в громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей проводиться детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Вперше така оцінка здійснюється громадами за допомогою національних та міжнародних експертів за новою методологією.

Детальніше
УФСІ ВІДНОВЛЮВАТИМЕ ЗАКЛАДИ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НА СХОДІ УКРАЇНИ
Вівторок 13 серпня 2019

Останній формальний документ, необхідний для започаткування практичного впровадження Проекту УФСІ VII, – Окрема Угода до відповідної Проектної та Фінансової Угоди, був підписаний УФСІ та Німецьким Банком розвитку KfW 12 серпня ц.р.

Детальніше
Стартувала оцінка потреб в соціальних послугах 30 громад Одеської та Тернопільської областей
Вівторок 13 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей буде здійснена детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Для цього УФСІ підписано відповідні договори з консультаційними компаніями, у складі яких працюють міжнародні та національні експерти з питань організації та надання соціальних послуг.

Детальніше
Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника!
П'ятниця 09 серпня 2019

Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника! Щиро зичимо успіхів у професійній діяльності, щастя, здоров’я і добробуту Вам і Вашим родинам! У цей день особливо приємно згадати, що за сприяння УФСІ відремонтовано 1274 об’єкти соціальної інфраструктури по всій Україні. Тож продовжуймо розбудовувати успішну і сучасну Україну разом!

Детальніше