Німеччина передає дитячій лікарні «Охматдит» обладнання для нейрохірургічних операцій

Німеччина передає дитячій лікарні «Охматдит» обладнання для нейрохірургічних операцій
5 грудня 2022 року Посол Німеччини Анка Фельдгузен та Віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук відвідали Київську Національну дитячу лікарню «Охматдит» та передали лікарні нове обладнання. Федеральний уряд Німеччини через Німецький банк розвитку KfW та Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) виділив для цього кошти у розмірі близько 750 тис. євро. Завдяки наданій фінансовій підтримці лікарня була оснащена обладнанням для сучасної нейрохірургічної операційної.
Віце-прем'єр-міністр України Ірина Верещук, звернувшись до присутніх, відзначила, що сьогодні Україна бореться на двох фронтах - військовому та гуманітарному. І кожен такий крок підтримки наближає спільну Перемогу. "Ми тримаємо наш гуманітарний фронт. В значній мірі - завдяки допомозі наших міжнародних партнерів. Німеччина пліч-о-пліч з Україною  протягом  всього часу випробувань",-  зауважила урядовиця. Вона нагадала, що німецькі лікарі діляться з українськими колегами передовим досвідом лікування травм та важких опіків. Німеччина рятує українських воїнів та постраждалих від збройної агресії рф українських дітей. "Сьогодні Німеччина надає підтримку "Охматдиту" у обладнанні сучасної нейрохірургічної операційної. Це означає - наші постраждалі, поранені діти отримають можливість повноцінно відновитись тут, в Україні. Це не лише внесок у нашу спільну Перемогу! Це внесок у наше спільне майбутнє!"- зазначила  Віце-прем'єр-міністр України Ірина Верещук. Вона висловила щиру подяку Федеральному уряду Німеччини, послу Німеччини в Україні пані А. Фельдгузен, всім партнерам за надану підтримку.
Посол Анка Фельдгузен, у свою чергу, зазначила: «Надзвичайно сумно, що дітям доводиться так страждати від війни, і ми раді, що цим можемо зробити свій внесок у майбутнє України – в її дітей. Уряд Німеччини докладе максимум зусиль для подальшої підтримки стійкості соціальної інфраструктури України, у тому числі, у сфері охорони здоров’я». Вона також відзначила багаторічну, сповнену довіри співпрацю з УФСІ та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та повідомила, що цього року Німеччина виділяє УФСІ додаткові кошти у обсязі 24,2 млн. євро для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб.
Генеральний директор «Охматдиту» Володимир Жовнір наголосив на тому, що: «Унікальна нейронавігаційна система, придбання якої профінансовано Німеччиною, дозволить забезпечувати швидше одужання маленьких пацієнтів за допомогою цілеспрямованих оперативних втручань». Він також зауважив, що військова агресія росії проти України призвела до зростання кількості травм хребта, які лікуються лише хірургічним шляхом. Відтак, передане обладнання дозволить надавати висококваліфіковану допомогу сотням пацієнтів.
DSC 1715IMG 20221206 WA0000IMG 20221206 WA0001 OkhmatdytOkhmatdyt1Okhmatdyt3Poster Med equpment KIEV UA

Вам буде цікаво

15 сімей переселенців отримали житло у місті Кам’янське Дніпропетровської області
Середа 02 жовтня 2019

1 жовтня в місті Кам’янське (Дніпропетровська область) відбулося урочисте відкриття житлового об'єкта і вручені ключі від квартир 15 сім’ям переселенців. Принаймні така ж або навіть більша кількість сімей буде заселена до будинку найближчим часом.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей нарощують потенціал органів місцевого самоврядування в організації та управлінні соціальними послугами
Четвер 19 вересня 2019

Впродовж серпня - вересня 2019 року представники 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей взяли участь у тренінгах, присвячених розбудові кадрового потенціалу підрозділів соціального захисту громад та розробці трирічних планів розвитку соціальних послуг.

Детальніше
Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі відвідала УФСІ
Вівторок 17 вересня 2019

Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі  Клаудія Месек у супроводі Директора Київського Бюро KfW Курта Штрассера 17 вересня 2019 року відвідала центральний офіс УФСІ, де мала зустріч з його керівництвом.

Детальніше
УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015
Вівторок 17 вересня 2019

УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Органом сертифікації DQS GmbH прийнято позитивне рішення щодо підтвердження дії сертифікату відповідності системи менеджменту якості Українського фонду соціальних інвестицій вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2015, зареєстрованого в базі DQS під номером 496642 QM15. Система управління якістю УФСІ охоплює діяльність з виконання проектів у соціальній сфері.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей оцінюють потребу в соціальних послугах за допомогою національних та міжнародних експертів
Середа 21 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг в громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей проводиться детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Вперше така оцінка здійснюється громадами за допомогою національних та міжнародних експертів за новою методологією.

Детальніше
УФСІ ВІДНОВЛЮВАТИМЕ ЗАКЛАДИ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НА СХОДІ УКРАЇНИ
Вівторок 13 серпня 2019

Останній формальний документ, необхідний для започаткування практичного впровадження Проекту УФСІ VII, – Окрема Угода до відповідної Проектної та Фінансової Угоди, був підписаний УФСІ та Німецьким Банком розвитку KfW 12 серпня ц.р.

Детальніше
Стартувала оцінка потреб в соціальних послугах 30 громад Одеської та Тернопільської областей
Вівторок 13 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей буде здійснена детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Для цього УФСІ підписано відповідні договори з консультаційними компаніями, у складі яких працюють міжнародні та національні експерти з питань організації та надання соціальних послуг.

Детальніше
Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника!
П'ятниця 09 серпня 2019

Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника! Щиро зичимо успіхів у професійній діяльності, щастя, здоров’я і добробуту Вам і Вашим родинам! У цей день особливо приємно згадати, що за сприяння УФСІ відремонтовано 1274 об’єкти соціальної інфраструктури по всій Україні. Тож продовжуймо розбудовувати успішну і сучасну Україну разом!

Детальніше