Успішно реалізовано програму «Сприяння працевлаштуванню ВПО та місцевих мешканців»

Успішно реалізовано  програму «Сприяння працевлаштуванню ВПО та місцевих мешканців»
Наприкінці серпня 2021 року завершилось впровадження програми «Сприяння працевлаштуванню ВПО та місцевих мешканців», яка тривала майже рік у межах проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури (УФСІ VI)».
Метою програми було сприяння працевлаштуванню ВПО та представників місцевих громад шляхом організації та проведення навчально-консультаційних та інформаційно-просвітницьких заходів.
Виконавцем була громадська організація «Фонд «Професійний розвиток Харкова».
Учасниками програми стали мешканці Кривого Рогу, Першотравенська, Чугуєва, Ізюма, Сєвєродонецька, Кремінної, Новоайдара, Мелітополя, Гуляйполя, Маріуполя, а також Комиш-Зорянської ТГ. Загалом у Програмі взяли участь понад 450 осіб, у тому числі понад 140 ВПО.

У межах реалізації програми було реалізовано низку заходів та отримано наступні результати:

  • проведено навчання у громадах для співробітників центрів зайнятості та фахівців підрозділів, що займаються питаннями молоді. 31 особу навчено сучасним методам та інструментам профорієнтації;
  • навченими спеціалістами проведено 20 офлайн та онлайн тренінгів для майже 400 осіб з числа безробітних та молоді. Ці спеціалісти продовжують більш ефективно сприяти працевлаштуванню ВПО та місцевих мешканців, а також профорієнтації молоді, використовуючи набуті знання та навички;
  • профінансовано професійні курси для 114 осіб (у т.ч. 55 ВПО) з низки сучасних професій, що мають попит на ринку праці серед яких SMM-менеджер, тестувальник програмного забезпечення, веб-дизайнер, копірайтер, HR-менеджер, бухгалтер, майстер по ремонту побутової техніки та інші.
Після проходження курсів більшість із них встигли напрацювати якісні портфоліо, впевнено вийти на ринок праці, стати справжніми спеціалістами у своїй сфері та отримати конкурентну заробітну плату.
Так, станом на серпень 2021 працевлаштувалося 74 особи з числа тих, що були залучені до курсів професійного навчання.
Додаткові дані містяться у розміщеній нижче інфографіці.

Рисунок укр

Вам буде цікаво

15 сімей переселенців отримали житло у місті Кам’янське Дніпропетровської області
Середа 02 жовтня 2019

1 жовтня в місті Кам’янське (Дніпропетровська область) відбулося урочисте відкриття житлового об'єкта і вручені ключі від квартир 15 сім’ям переселенців. Принаймні така ж або навіть більша кількість сімей буде заселена до будинку найближчим часом.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей нарощують потенціал органів місцевого самоврядування в організації та управлінні соціальними послугами
Четвер 19 вересня 2019

Впродовж серпня - вересня 2019 року представники 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей взяли участь у тренінгах, присвячених розбудові кадрового потенціалу підрозділів соціального захисту громад та розробці трирічних планів розвитку соціальних послуг.

Детальніше
Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі відвідала УФСІ
Вівторок 17 вересня 2019

Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі  Клаудія Месек у супроводі Директора Київського Бюро KfW Курта Штрассера 17 вересня 2019 року відвідала центральний офіс УФСІ, де мала зустріч з його керівництвом.

Детальніше
УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015
Вівторок 17 вересня 2019

УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Органом сертифікації DQS GmbH прийнято позитивне рішення щодо підтвердження дії сертифікату відповідності системи менеджменту якості Українського фонду соціальних інвестицій вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2015, зареєстрованого в базі DQS під номером 496642 QM15. Система управління якістю УФСІ охоплює діяльність з виконання проектів у соціальній сфері.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей оцінюють потребу в соціальних послугах за допомогою національних та міжнародних експертів
Середа 21 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг в громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей проводиться детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Вперше така оцінка здійснюється громадами за допомогою національних та міжнародних експертів за новою методологією.

Детальніше
УФСІ ВІДНОВЛЮВАТИМЕ ЗАКЛАДИ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НА СХОДІ УКРАЇНИ
Вівторок 13 серпня 2019

Останній формальний документ, необхідний для започаткування практичного впровадження Проекту УФСІ VII, – Окрема Угода до відповідної Проектної та Фінансової Угоди, був підписаний УФСІ та Німецьким Банком розвитку KfW 12 серпня ц.р.

Детальніше
Стартувала оцінка потреб в соціальних послугах 30 громад Одеської та Тернопільської областей
Вівторок 13 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей буде здійснена детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Для цього УФСІ підписано відповідні договори з консультаційними компаніями, у складі яких працюють міжнародні та національні експерти з питань організації та надання соціальних послуг.

Детальніше
Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника!
П'ятниця 09 серпня 2019

Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника! Щиро зичимо успіхів у професійній діяльності, щастя, здоров’я і добробуту Вам і Вашим родинам! У цей день особливо приємно згадати, що за сприяння УФСІ відремонтовано 1274 об’єкти соціальної інфраструктури по всій Україні. Тож продовжуймо розбудовувати успішну і сучасну Україну разом!

Детальніше