Українському фонду соціальних інвестицій - 20!

Українському фонду соціальних інвестицій - 20!

28 квітня 2000 року Кабінетом Міністрів України був утворений Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ).
З часу заснування і дотепер діяльність УФСІ зосереджена на розбудові соціальної сфери і потенціалу територіальних громад, покращенні умов надання базових соціальних послуг та оновленні соціальної інфраструктури.
Усі ці роки УФСІ реагує на соціальні виклики і актуальні проблеми місцевих громад, навчаючи, згуртовуючи їх та надаючи поштовх для подальшого розвитку.
З залученням коштів міжнародних донорів та місцевих громад УФСІ реалізовано 9 масштабних проектів, користь від яких отримали 1 650 000 людей по всій Україні.
У рамках цих проектів забезпечено ремонт та відновлення майже 1300 соціально значущих об’єктів у всіх регіонах України: житлових об’єктів, шкіл і дитячих садків, медичних закладів та установ, що надають соціальні послуги, клубів, бібліотек, доріг та водогонів. Проведено численні навчальні заходи для представників місцевої влади всіх рівнів та представників громад – партнерів.
Впродовж кількох останніх років було повністю осучаснено документи, які регулюють роботу УФСІ і, насамперед, Регламент діяльності. Це дозволило суттєво вдосконалити і гармонізувати з загальновизнаними міжнародними стандартами процедури закупівель, внутрішнього аудиту і оцінки, контролю за якістю будівельних робіт, організації взаємодії з громадами та іншими партнерами УФСІ, а також запровадити ефективні заходи з забезпечення доброчесності і підтримання міжнародних стандартів менеджменту якості.
За всією цією діяльністю стоїть колектив професіоналів, який складається з управлінців, фінансистів, бухгалтерів та закупівельників, інженерів-будівельників та проектувальників, фахівців з розвитку громад та зв’язків з громадськістю, спеціалістів з моніторингу та оцінки, кошторисників, фахівців з екологічної безпеки будівництва, IT-спеціалістів.
Колектив УФСІ постійно вдосконалює свої знання та навички, щоб йти у ногу з часом і запроваджувати у громадах сучасні будівельні та енергоефективні технології, а також інноваційні підходи у роботі з громадами та у сфері суспільно важливих послуг.
Тому, мої вітання і найкращі побажання у цей день, насамперед, адресуються колективу УФСІ, який, на мій погляд, є достатньо сильним і згуртованим для виконання найскладніших завдань і проектів.
Хотілося б також подякувати за багаторічну підтримку та довіру донорам проектів УФСІ – Уряду Німеччини та німецькому Банку Розвитку KfW, Світовому банку і Японському фонду соціального розвитку (JSDF), Європейському союзу, UNDP, SIDA та DFID.
Слова вдячності за незмінну допомогу та плідне співробітництво також спрямовуються органам центральної, обласної і місцевої влади, територіальним громадам, міжнародним і громадським організаціям та іншим партнерам, які були поруч і надавали сприяння Фонду впродовж усіх 20 років його роботи.
УФСІ з оптимізмом дивиться у своє майбутнє і закликає своїх партнерів та друзів до продовження плідної співпраці!

З повагою і найкращими побажаннями, Андрій Лактіонов

Вам буде цікаво

15 сімей переселенців отримали житло у місті Кам’янське Дніпропетровської області
Середа 02 жовтня 2019

1 жовтня в місті Кам’янське (Дніпропетровська область) відбулося урочисте відкриття житлового об'єкта і вручені ключі від квартир 15 сім’ям переселенців. Принаймні така ж або навіть більша кількість сімей буде заселена до будинку найближчим часом.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей нарощують потенціал органів місцевого самоврядування в організації та управлінні соціальними послугами
Четвер 19 вересня 2019

Впродовж серпня - вересня 2019 року представники 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей взяли участь у тренінгах, присвячених розбудові кадрового потенціалу підрозділів соціального захисту громад та розробці трирічних планів розвитку соціальних послуг.

Детальніше
Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі відвідала УФСІ
Вівторок 17 вересня 2019

Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі  Клаудія Месек у супроводі Директора Київського Бюро KfW Курта Штрассера 17 вересня 2019 року відвідала центральний офіс УФСІ, де мала зустріч з його керівництвом.

Детальніше
УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015
Вівторок 17 вересня 2019

УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Органом сертифікації DQS GmbH прийнято позитивне рішення щодо підтвердження дії сертифікату відповідності системи менеджменту якості Українського фонду соціальних інвестицій вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2015, зареєстрованого в базі DQS під номером 496642 QM15. Система управління якістю УФСІ охоплює діяльність з виконання проектів у соціальній сфері.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей оцінюють потребу в соціальних послугах за допомогою національних та міжнародних експертів
Середа 21 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг в громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей проводиться детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Вперше така оцінка здійснюється громадами за допомогою національних та міжнародних експертів за новою методологією.

Детальніше
УФСІ ВІДНОВЛЮВАТИМЕ ЗАКЛАДИ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НА СХОДІ УКРАЇНИ
Вівторок 13 серпня 2019

Останній формальний документ, необхідний для започаткування практичного впровадження Проекту УФСІ VII, – Окрема Угода до відповідної Проектної та Фінансової Угоди, був підписаний УФСІ та Німецьким Банком розвитку KfW 12 серпня ц.р.

Детальніше
Стартувала оцінка потреб в соціальних послугах 30 громад Одеської та Тернопільської областей
Вівторок 13 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей буде здійснена детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Для цього УФСІ підписано відповідні договори з консультаційними компаніями, у складі яких працюють міжнародні та національні експерти з питань організації та надання соціальних послуг.

Детальніше
Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника!
П'ятниця 09 серпня 2019

Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника! Щиро зичимо успіхів у професійній діяльності, щастя, здоров’я і добробуту Вам і Вашим родинам! У цей день особливо приємно згадати, що за сприяння УФСІ відремонтовано 1274 об’єкти соціальної інфраструктури по всій Україні. Тож продовжуймо розбудовувати успішну і сучасну Україну разом!

Детальніше