УФСІ продовжує реалізовувати ключові проекти для вирішення нагальних державних потреб: створення житла для ВПО та додаткових місць у дитсадках

УФСІ продовжує реалізовувати ключові проекти для вирішення нагальних державних потреб: створення житла для ВПО та додаткових місць у дитсадках

27 березня у Міністерстві соціальної політики відбулось засідання наглядової ради УФСІ. Члени наглядової ради розглянули шість важливих питань:

• про виконання бюджету і поточного плану діяльності УФСІ у I кварталі 2018 року;

• про результати фінансового аудиту за 2017 рік;

• про потенційну участь УФСІ у проекті «Вища освіта України»;  

• про відсутність обмеження щодо термінів перебування ВПО у соціальних гуртожитках, які створюються завдяки гранту Уряду Федеративної Республіки Німеччини;

• про терміни використання приміщень, переданих УФСІ Міністерством соціальної політики;

• про регіони для реалізації проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури – УФСІ.VI».

Головував на засіданні Міністр соціальної політики України, голова наглядової ради Андрій Рева. Виконавчий директор УФСІ Андрій Лактіонов доповів, що у першому кварталі 2018-го більшість завдань, які визначені бюджетом та планом поточної діяльності Фонду, виконані у повному обсязі.

У результаті обговорень, з певними доповненнями й корективами члени наглядової ради підтримали всі запропоновані рішення. Також наглядова рада уповноважила Міністра соціальної політики, як голову наглядової ради УФСІ, підписати листа Міністру освіти і науки України Лілії Гриневич щодо можливості залучення УФСІ до реалізації проекту «Вища освіта України». Програма передбачає здійснення капітальних ремонтів будівель у відібраних вищих навчальних закладах з метою підвищення їх енергоефективності.

Доцільність такої пропозиції полягає в тому, що УФСІ є підпорядкованим Уряду України професійним виконавцем проектів міжнародної допомоги з особливими компетенціями і досвідом у сфері будівельних робіт, спрямованих на підвищення енергоефективності.

Наглядова рада уповноважила голову наглядової ради, Міністра соціальної політики України Андрія Реву підписати листа до Бюро KfW в Україні щодо визначення регіонів для впровадження проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури – УФСІ.VI». Проект із фінансуванням у 9 млн євро пропонується впроваджувати у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та у підконтрольних Україні районах Донецької та Луганської областей.

З огляду на прийняття 28 березня Кабінетом Міністрів України розпорядження «Про підписання Фінансової та проектної угоди між Кабінетом Міністрів України, представленим Міністерством соціальної політики України («Отримувач»), Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) («Агенція з реалізації проекту») та KfW (проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» - УФСІ. VI) очікується, що вищезазначена Фінансова та проектна угода буде підписана найближчим часом і розпочнеться реалізація проекту.

Вам буде цікаво

15 сімей переселенців отримали житло у місті Кам’янське Дніпропетровської області
Середа 02 жовтня 2019

1 жовтня в місті Кам’янське (Дніпропетровська область) відбулося урочисте відкриття житлового об'єкта і вручені ключі від квартир 15 сім’ям переселенців. Принаймні така ж або навіть більша кількість сімей буде заселена до будинку найближчим часом.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей нарощують потенціал органів місцевого самоврядування в організації та управлінні соціальними послугами
Четвер 19 вересня 2019

Впродовж серпня - вересня 2019 року представники 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей взяли участь у тренінгах, присвячених розбудові кадрового потенціалу підрозділів соціального захисту громад та розробці трирічних планів розвитку соціальних послуг.

Детальніше
Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі відвідала УФСІ
Вівторок 17 вересня 2019

Менеджер проектів Банку KfW у Східній Європі  Клаудія Месек у супроводі Директора Київського Бюро KfW Курта Штрассера 17 вересня 2019 року відвідала центральний офіс УФСІ, де мала зустріч з його керівництвом.

Детальніше
УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015
Вівторок 17 вересня 2019

УФСІ підтвердив дію сертифікату відповідності системи менеджменту якості за вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Органом сертифікації DQS GmbH прийнято позитивне рішення щодо підтвердження дії сертифікату відповідності системи менеджменту якості Українського фонду соціальних інвестицій вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2015, зареєстрованого в базі DQS під номером 496642 QM15. Система управління якістю УФСІ охоплює діяльність з виконання проектів у соціальній сфері.

Детальніше
Громади Одеської та Тернопільської областей оцінюють потребу в соціальних послугах за допомогою національних та міжнародних експертів
Середа 21 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг в громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей проводиться детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Вперше така оцінка здійснюється громадами за допомогою національних та міжнародних експертів за новою методологією.

Детальніше
УФСІ ВІДНОВЛЮВАТИМЕ ЗАКЛАДИ ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ НА СХОДІ УКРАЇНИ
Вівторок 13 серпня 2019

Останній формальний документ, необхідний для започаткування практичного впровадження Проекту УФСІ VII, – Окрема Угода до відповідної Проектної та Фінансової Угоди, був підписаний УФСІ та Німецьким Банком розвитку KfW 12 серпня ц.р.

Детальніше
Стартувала оцінка потреб в соціальних послугах 30 громад Одеської та Тернопільської областей
Вівторок 13 серпня 2019

У рамках проекту «Надання соціальних послуг громаді» у всіх 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей буде здійснена детальна оцінка потреб у соціальних послугах. Для цього УФСІ підписано відповідні договори з консультаційними компаніями, у складі яких працюють міжнародні та національні експерти з питань організації та надання соціальних послуг.

Детальніше
Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника!
П'ятниця 09 серпня 2019

Український фонд соціальних інвестицій вітає усіх своїх колег, друзів і партнерів з Днем будівельника! Щиро зичимо успіхів у професійній діяльності, щастя, здоров’я і добробуту Вам і Вашим родинам! У цей день особливо приємно згадати, що за сприяння УФСІ відремонтовано 1274 об’єкти соціальної інфраструктури по всій Україні. Тож продовжуймо розбудовувати успішну і сучасну Україну разом!

Детальніше